utorok 17. februára 2015

Svadobné šaty so závojom

Po výbere svadobných šiat je svadobný závoj jedným z najvýraznejších aspektov vášho svadobného vzhľadu. V minulosti sa svadobné závoje nosili ako ochrana nevesty pred zlými duchmi, no v súčasnej dobe je to považované za krásnu formu ozdoby. Dnešná nevesta si môže vybrať akýkoľvek typ závoja, ale je dôležité si uvedomiť, že závoj, šaty a svadobné doplnky by mali tvoriť jeden celok.  Okrem toho treba zvážiť vzhľad tváre, tvar tela, účes a svadobné miesto. V nasledujúcom článku si prečítate užitočné informácie o výbere perfektného závoja pre vašu svadbu.

Štýl svadobných šiat
Zvážte štýl a úroveň dekorácie na vašich šatách. Všeobecne platí, že ak máte celkom jednoduché šaty môžete si dovoliť prepracovanejší závoj. Avšak, ak sú vaše šaty veľmi detailné, jednoduchý závoj bude najlepšou voľbou. 

Svadobné šaty spadajú pod niekoľko rôznych hlavných štýlov. K dispozícii je: 
  • Klasický štýl, ktorý je formálny, symetrický a zvyčajne prepracovaný nejakým spôsobom. 
  • Romantický štýl má prvok mäkkosti a zvyčajne zahŕňa aj veľký dôraz na detail. 
  • Sofistikovaný štýl je decentný, bez zbytočných detailov a eklektický vzhľad je kreatívny s nečakanými detailmi. Všetky tieto faktory je potrebné zvážiť pri výbere svadobného závoja.



 Jedinečný svadobný závoj - Juliet cap



Farba závoja
Váš závoj sa musí hodiť k vašim svadobným šaty. Existuje niekoľko druhov bielej a krémovej, ružovej, béžovej a zlatej, a preto ak si chcete zabezpečiť presnú zhodu, uistite sa, že si pred kúpou môžete objednať najskôr vzorku závoja.


Jemný elegantný svadobný závoj  po kolená 



Vzhľad vašej tváre
  • Okrúhla tvár - vyberte si štýl, ktorý vám pomôže, aby vaša tvár vyzerala dlhšie a štíhlejšie. Najvhodnejší je závoj aspoň po ramená.
  • Štvorcová tvár - Kruhové a kaskádové štýly môžu pomôcť zmäkčiť hranaté uhly vašej tváre. 
  • Oválna tvár - tento tvar je dobre vyvážený, máte preto možnosť experimentovať s rôznymi štýlmi závoja. Treba sa však vyvarovať extrémom v objeme alebo šírke a udržiavať si vaše proporcie.
  • Podlhovastá tvár - je dlhšia ako širšia a má tendenciu vyzerať štíhlo a hranato. Pri výbere závoj  si vyberte štýl, ktorý mierne pridáva na šírke okolo tváre.



Typ postavy
Závoj má perfektnú schopnosť k náprave pomerov tvaru tela, a preto :
  • Ak máte veľké poprsie alebo väčšie bruško, zvoľte dlhý závoj, ktorý siaha po končeky prstov, aby ste predĺžili hornú časť tela.
  • Ženy, ktoré majú postavu hruškovitého tvaru majú tendenciu vyzerať čo najlepšie v závoji, ktorý končí na ramená, lakťoch, či na úrovni pásu. Tieto dĺžky odpútajú pozornosť od vašich širších bokov.
  • Plnoštíhle nevesty by mali v ideálnom prípade trvať na jednej vrstve úzkeho závoja, aby sa zabránilo ďalšiemu pridávaniu zbytočných vrstiev.


Bohatý romantický trojvrstvový závoj




Krásny bohatý svadobný závoj, nariasený na hrebienku. 



Svadobné miesto

  • Katedrálový svadobný závoj sa hodí k formálne svadbe vo veľkom kostole. Ak sa vydávate v malej kaplnke, potom je lepšie vybrať si kaplnkový závoj. Dôvodom je, že v kaplnke nebudete mať priestor predviesť taký dlhý závoj, ktorý si často krát vyžaduje aj pomoc z účastníkov.
  • Ak plánujete vonkajší obrad, najvhodnejší je závoj po kolená alebo kratší. S takýmto závojom nemusíte mať obavy o koniec závoja.
  •  V horúcom a vlhkom počasí určite nebude príjemné byť zahalená v niekoľkých vrstvách závoja, preto zvoľte radšej kratší, vzdušný závoj.

Francúzsky závoj s kvetom 


Koláže by Mariee Design.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára