sobota 17. augusta 2013

Spoločenské šperky - ako ich vyberať?

Večerná róba bez šperkov je ako vianočný stromček bez ozdôb. Je toľko návodov, ako si vybrať tie pravé šaty pre Vás, ako si vybrať ten správny účes...ale čo spoločenská bižutéria?
Ja Vám teraz poviem niečo o tom, ako sa aj vďaka vhodne zvoleným šperkom môžete stať oslnivou kočkou, ktorou vo Váš deň D jednoducho musíte byť. J
Nechcite premôcť svoje šaty. Ako som už spomínala pri svadobnej bižutérii a šperkoch, keď máte príliš zdobené alebo farebne strakaté šaty, nesnažte sa ich „doladiť “ rovnako bohato zdobeným náhrdelníkom alebo strakatými náušnicami.
Zamerajme sa radšej na náušnice, ktoré nosí snáď každá z nás, alebo ktoré by rozhodne nemali chýbať pri žiadnej spoločenskej udalosti.
Dôležitým determinantom určujúcim, aký typ náušníc sa Vám hodí je v prvom rade typ Vašej tváre.
Okrúhla tvár: okrúhlu tvár treba opticky predĺžiť. Dosiahneme to visiacimi dlhými náušnicami alebo obdĺžnikovými náušnicami, ktoré mimochodom úžasne vyniknú aj na tých z Vás s dlhým labutím krkom.
Obdĺžniková tvár: tu naopak potrebujeme opticky ubrať z dĺžky tváre a pridať na šírke. To docielime prostredníctvom tzv. gombičkových náušníc, ktoré nevisia, alebo visia veľmi málo.
Oválna tvár: v tomto smere snáď tie najšťastnejšie ženy. Tento typ tváre je veľmi súmerný a ak patríte medzi tieto šťastné, určite sa Vám hodia takmer akékoľvek náušnice.
Štvorcová tvár: Tu je dôležité vyhýbať sa hranatým tvarom tak veľmi, ako je to možné. Kruhy a oblé okraje dodajú potrebnú okrúhlosť, slzičkové, viacvrstvové visiace náušnice zas dodajú tvári potrebnú dĺžku.
Tvár v tvare srdca: to znamená široké čelo a tvár, ktorá sa zužuje smerom k brade. Tomuto typu tváre pristanú náušnice, ktoré doplnia šírku čeľusti, a síce náušnice trojuholníkového tvaru, slzičkové náušnice alebo výrazné chandelier náušnice.





Ďalším dôležitým aspektom, na základe ktorého by ste sa mali riadiť pri výbere vhodných náušníc je farba spoločenských šiat. Čiže ak volíme červené šaty, volíme buď náušnice s bezfarebnými kameňmi, čírymi, červenými alebo s mixom farieb, kde červená dominuje alebo sa aspoň nachádza alebo tiež s náušnicami inej farby, ku ktorej ale zladíte aj nejaký ďalší doplnok Vášho outfitu.
Ak máte jednofarebné šaty, nebojte sa ich kombinovať s viacfarebnými náušnicami alebo náhrdelníkom. Pozor ale, dominovať musí iba jeden kus! Alebo ak sú šaty napr. čierne, oživte ich neónovou ružovou na doplnkoch. Budete za hviezdu.


Buďte originálne a nápadité. Nebojte sa farieb. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára