štvrtok 25. júla 2013

Svadobné ozdoby do vlasov

Moja obľúbená časť. Dievčatá, keby ste len vedeli, čím všetkým sa dajú vlásky ozdobiť!
Cieľom tejto kapitoly bude poukázať na množstvo alternatív, čím si môžete vaše koruny krásy prizdobiť.


Prvá a tá najdôležitejšia vec, pri vyberaní doplnku do vlasov je, že musí vystihovať Vás a Vašu osobnosť. Preto ak nie ste veľká romantička, v korunke by ste sa cítili asi nesvoja, a preto nie je vôbec dobrý nápad mať na sebe niečo, s čím jednoducho nie ste vnútorne stotožnená.  Avšak toto neznamená, že ak napr. v bežnom živote nenosíte žiadne doplnky, ba dokonca ani náušnice, ozdoba do vlasov nie je pre Vás to pravé orechové. Svadba je deň, kedy je dovolené omnoho viac. Ja viem, že to stále opakujem, ale o to tu celý čas ide, v deň Vašej svadby máte možnosť zažiariť v plnej svojej kráse. Dáva priestor kreativite a konečne si môžete dovoliť veci, ktoré by napr. v práci alebo škole vyzerali, mierne povedané, trochu zvláštne.
Svadobná ozdoba do vlasov je niečo, čo zostane vo vlasoch aj  potom, ako si snímete závoj. Je to taktiež niečo, čo dopĺňa Váš vzhľad. Teda ešte predtým, ako sa rozhodnete pre svadobnú ozdobu, mali by ste mať jasno v tom, aké svadobné šaty chcete, a aký chcete svadobný závoj a svadobný účes.
Poďme sa teraz pozrieť na každý typ ozdoby do vlasov jednotlivo.

Čelenka: Skvelá voľba pre nevesty, ktoré plánujú rozpustené alebo polorozpustené vlasy. Čelenka v tomto prípade výborne slúži nie len ako estetický doplnok, ale taktiež drží vlasy na mieste preč z tváre. Čelenku môžete pokojne kombinovať s klasickým závojom a po jeho sňatí Vám vo vlasoch zostane pekná ozdoba.



Hrebeň: Najuniverzálnejší vlasový doplnok. Svadobné hrebienky sa hodia do akéhokoľvek účesu a k akémukoľvek štýlu šiat. Sú veľké, malé, krištáľové, perlové, vintage, romantické, elegantné, luxusné atď. Hrebienky taktiež môžete kombinovať s akýmkoľvek závojom, či už klasickým alebo birdcage.










          
Korunka: Romantická a veľmi obľúbená alternatíva pre dozdobenie svadobných účesov. Korunku je možné vložiť do akéhokoľvek účesu. Ak plánujete vyčesaný drdol, korunku umiestnite napr. tak, aby obopínala drdol. Ak plánujete rozpustená vlasy, korunku môžete umiestniť viac dopredu a budete vyzerať ako pravá princezná. Korunka je vynikajúco kombinovateľná z klasickými závojmi. Korunky môžu mať rôznu výšku a zdobenie. Sú jemné nízke korunky ale i vysoké a výrazné korunky, ktoré sú vhodné najmä do bohatých účesov alebo vysokých drdolov.
          








Kvety: Látkové, pierkové, krištáľové, krajkové kvety sa tešia stále väčšej popularite. Vieme Vám navrhnúť a vyrobiť kvet do vlasov presne podľa Vašich predstáv. Kvety vo vlasoch volia väčšinou romantičky alebo vintage nevesty a sú skvelým doplnkom k birdcage závojom.
          







Venčeky a retiazky: Retro ale absolútne trendy. S venčekom budete vyzerať jemne ako víla alebo ako orientálna princezná. Venček môže byť vyrobený z Vašich obľúbených kvetov, ktoré môžu byť živé, umelé (v tomto prípade nemajte voči umelým kvetom predsudky, treba s nimi len vedieť zaobchádzať a vedieť správne kombinovať materiály) alebo látkové. Inšpirované tvarom venčeka bývajú mnohé krištáľové a kovové ozdoby a čelenky. Ak chcete byť originálna, toto je to pravé pre Vás.

Nech dekorácie na ozdobe do vlasov zodpovedajú dekoráciám na šatách. Čiže kombinujte krištále s krištáľmi, perly s perlami. Ak máte na šatách kvetinové detaily, poobzerajte sa po doplnkoch s tiež kvetinovým motívom.
Hlavne pamätajte, že práve ozdoba vo vlasoch a závoj je práve to, čo svadobné šaty mení na veľkolepú róbu a krásnu ženu na nevestu. Celková bilancia Vášho vzhľadu by mala byť taká, že žiaden kus nepremôže ten druhý. Keď pôjdete ulicou, nebudete chcieť vyzerať ako nevesta s korunkou na hlave. Budete chcieť vyzerať ako princezná, ktorá utiekla z rozprávky vydať sa za okúzľujúceho princa. Alebo možno len chcete vyzerať ako Audrey Hepburn. Je to o niečom viac, ako sa môže na prvý pohľad zdať.
Pri výbere vhodnej kovovej ozdoby do vlasov (šperku alebo bižutérie) platí to isté, ako pri výbere vhodného šperku. Dbajte na vhodný výber farby drahého kovu. K bielej voľte tóny striebornej a k ivory, mäkkšie tóny až tóny zlatej farby.


Čo sa týka farby vlasov - blondíny by mali voliť biele, krištáľové a strieborné akcenty, oproti ktorým ich vlasy vyzerajú tmavšie, a teda doplnok na nich viac vynikne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára