sobota 4. októbra 2014

Ako zažiariť na stužkovej či plese bez faux pas

Každá spoločenská udalosť si zaslúži patričnú pozornosť, preto sme si pre Vás pripravili niekoľko tipov a rád, aby ste neodchádzali zo zábavy so skleslou hlavou a nálepkou „módna katastrofa“.


Jeseň a zimu si okrem chladného počasia a vareného vína spájame aj s organizovaním plesov a iných večierkov. Či už sa chystáte na spoločenské podujatie s účasťou diplomatov alebo iba na miestny ples hubárov či stužkovú, musíme vám, milé dámy, opäť raz pripomenúť, že sú isté zásady etikety, ktoré by ste na takejto spoločenskej akcii mali dodržiavať.

Večerné toalety a šaty
V tomto prípade rozhoduje charakter podujatia. Na klasický ples by mala dáma prísť určite vo večernej toalete s dekoltom, ale na obyčajnú dedinskú zábavu s krycím menom "ples", nie sú nevyhnutné dlhé šaty, dokonca postačí aj spoločenský nohavicový kostýmVečerná toaleta si však žiada ušľachtilejšie materiály, ako je brokát, zamat, satén, čipka alebo hodváb.


Spoločenské topánky
Odporúčame uzavreté lodičky s vyšším opätkom alebo spoločenské  remienkové sandále. Pravá dáma by sa nemala vzdávať tenkých pančušiek, samozrejme nie do otvorenej špičky, a pre prípad malej nehody mať v kabelke jedny náhradné. V prípade otvorených sandálikov môžete vyskúšať pančušky v spreji.


Doplnky
Šperky, malá kabelka do ruky ale aj topánky - všetko by malo byť zladené. Veľmi efektne vyzerajú vhodne zladené rukavičky najmä v prípade šiat s ramienkami. Môžu byť dlhé až nad lakeť, ak sú z rovnakého materiálu ako šaty.


Spoločenský účes
Ak chcete na spoločenskej akcii zaujať, tak je lepšie svoj účes zveriť do rúk skúsenému kaderníkovi. Ten má dostatočné skúsenosti a určite vám poradí, aký typ účesu sa hodí k vašej tvári. Tento rok sú veľmi obľúbené vlny a drdolyTo pravé kúzlo slávnostnému účesu dokážu dodať rôzne vlasové doplnky avšak nezabúdajte na to, že musia ladiť s vašimi šatami.

Spoločenské šperky
Popri starostiach s oblečením mnohí zabúdajú na nemenej dôležité doplnky. Obrovská sila doplnkov spočíva v tom, že majú posledné slovo pri vytváraní celkového dojmu. Môžu byť luxusnou bodkou za vašim úsilím dobre vyzerať, alebo veľkým otáznikom, naznačujúcim ich nesprávny výber. Nezúfajte, stačí sa riadiť základnými pravidlami:


1. Strieborné šperky nekombinujte so zlatými. Síce je rok 2014 a módne trendy kážu už naozaj kadečo, pokiaľ neviete ako na to, nerobte to. Vyberte si radšej žiarivé krištáľové náušnice a ten zlatý náramok od babky jednoducho nechajte doma.

2. Pri bežnom dennom nosení platí pravidlo maximálne troch farieb, viac by ste ich kombinovať nemali. Ak máte viacfarebné šaty, šperky by mali kopírovať ich odtiene. 

3. Výber náušníc prispôsobte tvaru tváre a štýlu účesu. Hranatej tvári lichotia slzičkové náušnice, zatiaľ čo ženy s okrúhlou tvárou by sa mali vyhýbať malým i veľkým náušniciam v tvare kruhu.


4. Menej je viac. Nie je  dôležité predviesť ako dobre ste zásobený drahými doplnkami a navliecť si na seba náhrdelník  a náušnice, hrebienok do vlasov, náramky a prstene. Dva, maximálne tri doplnky bohato postačia.

Tieto pravidlá Vám môžu pomôcť, keď neviete čo a ako. Ale ak máte vycibrený vkus, nebojíte sa originality a s módou si tykáte, môžete si samozrejme z času na čas dovoliť aj veľmi štýlovo zopár pravidiel porušiť.

Zdroj obrázkov: google

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára